Nieuwsbrieven

U blijft op de hoogte

 

Augustus 2015 (download bijlage)

ZOMER 2015

Terwijl jullie in België tijdens de maand juli genoten van de blakende zon, kregen wij hier in Kenia heel wat regenbuien over ons heen, nog nooit eerder meegemaakt.

Maar volgens de Kenianen zijn dit allemaal blessings (zegeningen) !  Wel, ik vermoed dat we er nu zelfs genoeg hebben om onze laatste trimester van dit Keniaans schooljaar, zonder problemen  door te komen 🙂

In elk geval werden wij, Rainbow4kids, gezegend met heel enthousiaste vrijwilligers: Wim, Denise, Chantal, Anke, Marjolein, Bart, Vincent, Liesbeth, Matthijs, Michel en Jenny. Allemaal unieke mensen,  die heel wat verwezenlijkt hebben. Zoals:  kinderen met leerproblemen werden begeleid, nieuwe liedjes en dansjes werden aangeleerd (https://www.youtube.com/watch?v=QElUEI7cZBo ), krijtborden kregen een nieuw laagje verf, uniformen werden hersteld, kleuterklassen kregen extra legplanken, er werd geknutseld voor en in de klassen, stoelen en tafels werden verstevigd, de sponsorbrieven werden uitgedeeld, extra leerboeken werden aangekocht, . meer info  zie bijlage  

Juli 2015 (download bijlage)
nieuwsbrief van Anke, onze vrijwilligster!!!

Maart 2015 (download bijlage)
bedanking van onze Keniaanse directeur

Februari 2015 (download bijlage)
Januari 2015… Volop zomer in Kenia, warm maar draaglijk door de zalige zeewind, en droog, heel droog dus overal zand en stof. Zelfs de groene planten en bomen zien er dof van. Maar op school is er kleur en lawaai, het schooljaar 2015 is gestart! Bekijk de sprekende foto’s en lees meer in onze nieuwsbrief die in de bijlage steekt. In de eerste kleuterklas zijn alle stoeltjes weer volzet, we hebben dus veel ‘nieuwkomertjes’ die allemaal op een sponsor hopen, zodat we hen dankzij jullie dagelijks ontbijt en lunch kunnen aanbieden, en zodat we al het noodzakelijke schoolmateriaal kunnen voorzien. Ook in de andere klassen mochten we nieuwe kinderen verwelkomen. De kinderen staan online, je kan via de website een sponsoraanvraag versturen door op de hulpvraag onderaan de foto te klikken. Surf dus snel naar de website www.rainbow4kids.be/project steunen/te sponsoren kinderen !!

April 2014 (download bijlage)
Nieuw schooljaar:… Voor onze nieuwe directeur Mr. Baraza was die eerste dag best wel een drukke dag. Graag verwijs ik naar zijn ervaring in bijlage.

Maart 2014 (download bijlage)
Nieuw schooljaar 2014. Op 8 januari hebben we onze schoolpoort weer open gezet in de hoop dat we al onze leerlingen terug mochten verwelkomen. Spijtig genoeg zijn er enkele niet terug gekomen omdat ze een jaar moesten overdoen wegens zwakke schoolresultaten en/of wegens familiale omstandigheden. Wij hopen dat we u mogen ontmoeten op 15 maart onze tweede muzikale benefiet: MUSIC FOR RAINBOW in Bredene. 15 artiesten gaan u die dag verwennen en met als special guest: Michael Lanzo, de winnaar van Belgium’s Got talent 2013. Voor tickets: mailen naar willy.bacquaert@pandora.be. Bekijk dit filmpje en laat u overtuigen: http://www.youtube.com/watch?v=hXx9lYJdaoE&feature=share Nogmaals oprecht ASANTE SANA DANK U WEL aan alle mensen die het project een warm hart toedragen Katrien uit naam van het Rainbow4kids team

November 2013 (download bijlage)
De begrafenis: Eerst en vooral hartelijk dank voor de bemoedigende smssen die we kregen we hadden dat echt wel nodig!!! Ik hoop dat ik me nooit meer zo zal voelen toen ik in Mombasa aankwam. Het was opeens zo pijnlijk en zo confronterend. Ik wou daar nu echt niet zijn . Een personeelslid van de luchthaven, die ik ondertussen nu goed ken, is zelfs naar me toegekomen en heeft me onmiddellijk gevraagd wat er scheelde. De vriendelijkheid en de bezorgdheid van hem bracht me weer bij mijn positieven. (volledige ervaring in bijlage)

November 2013 (download bijlage)
Tijdens mijn rit naar het vliegveld in Mombasa vroeg ik me af hoe ik mijn ervaringen kon verwoorden in deze nieuwsbrief. Want de emoties waren zo uiteenlopend, van heel diep verdriet tot grote vreugde. Er gebeurde weer zoveel Begrafenis James – Mijn mooiste verjaardagsgeschenk – Misviering – De Beslissing – … Graag verwijs ik naar de volledige nieuwsbrief in bijlage.

September 2013 (download bijlage)
AFSCHEID VAN MISTER JAMES. Wij melden U met heel veel verdriet het overlijden van James, onze directeur. We verliezen niet alleen onze schooldirecteur maar ook een echte Keniaanse vriend. Dit gevoel is niet onder woorden te brengen . We kunnen alleen maar dankbaar zijn voor zijn inzet, zijn enthousiasme en vastberadenheid waarmee hij Rainbow4kids primary school groot heeft gemaakt. James, ASANTE SANA DANK U WEL . Het Rainbow4kidsteam. We zullen de mooie herinneringen aan hem blijven koesteren.

Augustus 2013 (download bijlage)
Toen wij tijdens de nieuws uitzending van 2 september de vele emoties zagen bij de kinderen tijdens hun eerste schooldag deed dit ons terug denken aan 14 september 2009 toen wij voor de eerste keer onze Rainbow4kids schoolpoort hebben geopend. We kunnen met fierheid zeggen dat we ondertussen toch al veel kinderen de kans hebben gegeven op degelijk onderwijs. We zijn ervan overtuigd dat we niet voor ieder kind het verschil kunnen maken maar dat ene kind dat die kans toch heeft gekregen en hierdoor een betere toekomst kan hebben is toch de moeite geweest om het te proberen en te blijven proberen. Ons laatste verblijf in Kenia is weer voorbij gevlogen en als we terugblikken kunnen we het omschrijven als: AFWISSELEND. Graag verwijs ik hiervoor naar de bijlage. Ik ben met enige ongerustheid naar Kenia vertrokken omdat onze directeur, James, al geruime tijd afwezig is door ziekte. Maar onze twee onderdirecteuren en de voorzitter van ons schoolcomité hebben de volledige verantwoordelijkheid op zich genomen. Het is een fijn gevoel dat we echt op hen kunnen rekenen, ook als wij er niet zijn. Graag willen we nogmaals IEDEREEN maar dan ook IEDEREEN BEDANKEN die in ons project gelooft en ons op de een of andere manier steunt. Want zonder jullie steun kunnen we dat verschil niet maken. Enkele dagen geleden vertelde iemand ons een verhaaltje, en dit willen we graag met jullie delen, over een jongetje dat aan het strand duizenden zeesterren had gevonden. Er kwam een man voorbij en zag dat het jongetje een voor een de sterren terug in het water gooide. De man keek verbaasd en vroeg hem waarom hij dat deed. Het jongetje antwoordde dat de sterren in het water hoorden want anders zouden ze sterven. De man keek hem aan en zei dat het toch onbegonnen werk was. De jongen nam terug een ster op en gooide die in de zee waarop hij zei: voor deze ster zal het echt wel “het verschil” maken… mama en papa Rainbow (Dany en Katrien). Noteer alvast in jullie agenda: *5 oktober 2013: LZG Projecten beurs. EDUGO – campus De Brug Eksaardeweg 24 9041 Oostakker (13.30 – 16.30) o.a. voorstelling van onze vrijwilligerswerking (meer info :www.LZG.be) *27 oktober 2013: Missiefeest. Parochiecentrum Zuun, Arthur Quintusstraat 22 1600 Sint-Pieters-Leeuw (11.30 – 19.00 uur). Ten voordele van de missionarissen van RNZ en Rainbow4kids *15 maart 2014 : tweede muziek Rainbow4kids benefiet te Bredene. Van zodra het programma een definitieve vorm heeft worden jullie hiervan op de hoogte gehouden.

Januari 2013 (download bijlage)
Dankzij deze extra sponsoring hebben we ons Rainbow4kids team in Kenia eens extra kunnen verwennen, en hen hiermee duidelijk kunnen maken dat we hun harde werken echt wel waarderen. We houden u dan ook heel graag op de hoogte hoe we uw bijdrage hebben besteed… (zie bijlage)

December 2012 (download bijlage )
Ik probeer mijn verblijf in Kenia altijd te omschrijven in n woord. En normaal moet ik hier altijd lang over nadenken omdat er steeds zoveel woorden door mijn hoofd flitsen. Maar nu was het niet moeilijk namelijk: RUSTIG!!! Rustig omdat eind november ook het einde van het schooljaar is en alle kinderen, met uitzondering van klas 8, genoten van hun wel verdiende grote vakantie. (Graag verwijs ik naar de bijlage voor de volledige nieuwsbrief.) Het ‘Rainbow4kids team’ wenst jullie fijne feestdagen We hopen dat onze Keniaanse kinderen jullie harten kunnen blijven verwarmen in 2013, want zij rekenen op jullie!!! Katrien

September 2012 (download bijlage)
Nieuwsbrief van Josette, een teamlid na haar bezoek in Kenia.

Februari 2012 (download bijlage)
Beste Rainbow4kids sympathisanten, Het schooljaar 2012 ging een maand geleden van start in Kenia, Ukunda, ons dorpje Maweni … We waren met enkelen aanwezig, 8 student-leerkrachten namen de start voor een periode van 2 of 3 maand, Mama Rainbow blijft nog een tijdje ter plaatse, het team steunt zowel vanuit Kenia als vanuit het thuisfront, en we voelen de warmte en de steun vanwege heel veel mensen die ons project volgen: een gemeende ASANTE SANA, dank je wel !!! In bijlage de nieuwsbrief over de start van het schooljaar, alsook praktische info, en een uitnodiging voor een uniek gebeuren!!!

Oktober 2011 (download bijlage)
“Verwelkomingen, afscheid nemen, oneerlijkheid, blijheid, onmacht, dankbaarheid” Iedere keer opnieuw ervaar ik in Kenia hoe sterk deze verschillende gevoelens zo dicht naast elkaar liggen, hoe sterk alles hier zo voelbaar is, en dat dit alles soms zo moeilijk te plaatsen en te aanvaarden is! Gelukkig blijven al deze indrukken me nog steeds raken anders ben ik er helemaal niet meer op mijn plaats! Graag verwijs ik voor meer info naar deze bijlage.

Augustus 2011 (download bijlage)
Jambo, jambo, beste Rainbow4kids vrienden, Terwijl we hier in België binnenkort een nieuw schooljaar starten, begint op 5 september voor onze Keniaanse kinderen het laatste trimester van schooljaar 2011. We waren de voorbije maanden sterk vertegenwoordigd in Kenia, met teamleden en bezoekers. Ik wil hen dan ook graag nog eens extra bedanken voor hun educatieve en financiële steun. Want dankzij hun bijdrage konden we: ramen in ons schoolgebouw laten plaatsen en verven, een verwenontbijt (brood en bananen) aanbieden, onze tekorten aan leerboeken aanvullen, een groentetuin aanleggen, rekenmachines geven aan onze leerkrachten, een verlengkabel kopen, onze speelpleinwerking voor de kinderen die rond de school wonen verder zetten, kleurrijke mozaïek versieringen aanbrengen rond de palen en een muur bouwen zodat de school een veilige en aangename plaats is voor onze kinderen. De nieuwsbrief die we vandaag meesturen, is geschreven door Vera, teamlid en nog nooit eerder in Kenia. Ze schreef een lange nieuwsbrief, ze vertelt hoe het voelt, ze verwoordt wat soms zo moeilijk te verwoorden is! Veel leesplezier, mama Rainbow. “Niets is onmogelijk als we het samen doen.” Jeanne Devos

Mei 2011 (download bijlage)
Deze morgen vond ik de perfecte openingszin voor deze nieuwsbrief in mijn mailbox: Wil je je rijk voelen? Tel dan de dingen die je bezit, die niet met geld te koop zijn. Auteur onbekend. Vaak krijg ik de vraag: waarom Kenia? Ik heb me tijdens dit verblijf echt gerealiseerd dat het antwoord vooral in die kleine dingen zit die niet te koop zijn. Want deze maken Rainbow4kids zo waardevol. Daarom deel ik dan ook heel graag deze ervaringen via foto’s in de bijlage.

Februari 2011 (download bijlage)
We fly so high. Ja vorige maand vlogen we terug naar Kenia, om er te zijn bij de start van het nieuwe schooljaar in de Rainbow4kids Primary School. (zie bijlage)

Januari 2011 (download bijlage)
Beste Rainbow4kids sympathisanten, het schooljaar 2012 ging een maand geleden van start in Kenia, Ukunda, ons dorpje Maweni … We waren met enkelen aanwezig, 8 student-leerkrachten namen de start voor een periode van 2 of 3 maand. Mama Rainbow blijft nog een tijdje ter plaatse, het team steunt zowel vanuit Kenia als vanuit het thuisfront en we voelen de warmte en de steun vanwege heel veel mensen die ons project volgen: een gemeende ASANTE SANA, dank je wel !!! In bijlage de nieuwsbrief over de start van het schooljaar, alsook praktische info, en, een uitnodiging voor een uniek gebeuren!!! Het Rainbow4kids team www.rainbow4kids.be

December 2010 (download bijlage)
Beste Rainbow4kids sympathisanten, We kunnen met veel trots terugblikken op ons eerste schooljaar! Want eind november begon hier de grote vakantie. Het Keniaans schooljaar loopt gelijk met het kalenderjaar, dus van januari tem december. Schooljaar 2010 zit er dus op. (zie bijlage)

Augustus 2010 (download bijlage)
Beste Rainbow4kids sympathisanten, augustus 2010 In mijn nieuwsbrieven maak ik er een gewoonte van om mijn verblijf in Kenia te omschrijven in een woord. Meestal is dit heel moeilijk omdat er steeds zoveel emoties en onvoorziene situaties op me afkomen. Maar deze keer twijfel ik geen minuut, het belangrijkste woord is DANK U ASANTE SANA (Swahili) aan heel veel mensen! (zie bijlage)

Maart 2010 (download bijlage)
Jambo, beste Rainbow4kids sympathisanten, januari, februari, maart 2010: ook nu was het weer intensief. Ik maak er een gewoonte van om mijn verblijf te omschrijven in een woord maar deze keer is het echter niet zo evident. Dit komt omdat de periode dat ik in Kenia verbleef nu ook veel langer was. Gelukkig heb ik de mooie en minder mooie momenten kunnen delen met enkele teamleden en vrienden. Graag verwijs ik verder naar de bijlage.

December 2009 (download bijlage)
Jambo jambo, beste Rainbow4kids sympathisanten, graag willen we jullie bedanken om met velen aanwezig te zijn op onze infoavonden! Ondanks de koude weersomstandigheden, vooral te Lennik, was dit voor ons hartverwarmend. Voor zij die er niet konden bij zijn, en voor zij die wegdroomden bij de vele beelden die we op jullie loslieten, geven we vooral de praktische info en afspraken mee in dit verslag. (zie bijlage)

November 2009 (download bijlage)
Ik ben net terug van Kenia. En ik maak er steeds de gewoonte van om mezelf de vraag te stellen hoe ik op dit verblijf terug kijk. (zie bijlage)

September 2009 (download bijlage)
Beste Rainbow4kids sympathisanten, Graag verwijzen wij jullie naar de bijlage voor onze nieuwsbrief van de maand september over ondermeer de officiële opening van onze “Rainbow4kids primary school”. Groeten Katrien, Pascale en Hilde uit naam van het Rainbow4kids team.

Juli 2009 (download bijlage)
Beste Rainbow4kids sympathisanten, ik ben iets vroeger dan voorzien teruggegaan naar Kenia omdat er een paar belangrijke beslissingen moesten genomen worden. (zie bijlage)

Mei 2009 (download bijlage )
Als ik mijn vorig verblijf in een woord probeer te omschrijven, dan zou ik zeggen: INTENSIEF. Intensief qua activiteiten maar ook vooral intensief qua emoties. (zie bijlage)

Maart 2009 ( download bijlage)
Jambo allerbeste Rainbow4kids-fan, nu ik weer terug ben in het koude België , wil ik je hart verwarmen met mijn Keniaanse belevenissen. De eerste tien dagen was ik er samen met Philippe, mijn man, die voor de eerste keer kennismaakte met het land, de mensen en natuurlijk de schooltjes en de kinderen. Dit waren heel aparte en emotionele momenten. (zie verslag van Pascale in bijlage)

Februari 2009 (download bijlage)
Ik probeer om in deze nieuwsbrief in een woord uit te drukken met welk positief gevoel ik terugkijk op mijn verblijf in Kenia: ZALIG… TOF… WAW… EINDELIJK… FANTASTISCH… (zie bijlage)

Januari 2009 (download bijlage)
Graag stel ik het Rainbow4kids team voor.

November 2008 (download bijlage)
Beste Rainbow4kids sympathisanten, ik eindigde mijn vorige nieuwsbrief met: Iedere keer als we terug komen uit Kenia hebben we een nieuwe uitdaging. Ook nu is het niet anders want we dromen ervan om: een school te bouwen. Ik hoop jullie in de volgende nieuwsbrief meer details te kunnen vertellen. (meer hierover in bijlage) Katrien

September 2008 (download bijlage)
1 jaar later (graag meer hierover in bijlage)

Juni 2008 (download bijlage)
Beste Rainbow4kids sympathisanten, ik zou deze nieuwsbrief eigenlijk in de wij-vorm moeten opmaken. Want Pascale Perneel (zie nieuwsbrief september 2007) heeft me terug vergezeld. Normaal was het voorzien om samen in januari te gaan, maar gezien er toen de verkiezingsspanningen waren verkoos ze haar reis uit te stellen. Ikzelf ben echter ook iets vroeger terug gegaan naar Kenia dan gepland. Maar hiervoor had ik verschillende redenen. (zie bijlage), groeten Katrien. www.rainbow4kids.be

Mei 2008 (download bijlage)
Wat ben ik blij en dankbaar dat ik weer mijn ervaringen met jullie kan delen.

Januari 2008 (download bijlage)
Beste Rainbow4kids sympathisanten, wegens de problemen in Kenia, waarvan jullie allen ongetwijfeld op de hoogte zijn, had mijn touroperator beslist om alle vluchten vanaf 9 januari te annuleren. Dagelijks hebben we het nieuws hier met spanning gevolgd en regelmatig hadden we telefonisch contact met Keniaanse vrienden. Zij bleven ons echter verzekeren dat er ten zuiden van Mombasa geen problemen waren en dat er geen enkele reden was om niet te komen. Na veel wikken en wegen en in overleg met mijn gezin heb ik dan de knoop doorgehakt en ben ik op 15 januari via Duitsland vertrokken. (zie bijlage)

November 2007 (download bijlage)
Beste Rainbow4kids sympathisanten, ik ben op 7 november met gemengde gevoelens terug naar Kenia vertrokken. Enerzijds met angst om terug geconfronteerd te worden met de herinnering aan het overlijden van Thomas en anderzijds uit nieuwsgierigheid om al het materiaal terug te zien dat ondertussen met de container is aangekomen.

Oktober 2007 (download bijlage)
Beste Rainbow4kids symphatisanten, via deze weg wil ik iedereen eerst nog eens hartelijk bedanken voor de bemoedigende reacties die ik kreeg op mijn laatste nieuwsbrief! Ik heb het de laatste maand ontzettend moeilijk gehad om het overlijden van Thomas een plaatsje te geven. Want dit kind had nog een heel leven voor zich en had eindelijk een mooie toekomst dankzij zijn nieuwe thuis in Kebene home. Ik blijf mezelf maar de vraag stellen: WAAROM?? Ook blijf ik me afvragen wat de boodschap van Thomas is voor mij, want ik geloof 100% dat Thomas mijn pad in Kenia heeft gekruist met een bepaalde reden… Toen ik volgende tekst (zie bijlage) kreeg en las was het precies of DIT het antwoord was. En daarom wil ik deze zeker met jullie delen!!!

September 2007 (download bijlage)
Deze maand ben ik geconfronteerd geweest met de harde realiteit van Kenia, namelijk de dood van een kind! Alhoewel ik weet dat dergelijke ervaringen mijn pad nog vaak zullen kruisen, vind ik het verschrikkelijk moeilijk om dit te aanvaarden.

Augustus 2007 (download bijlage)
Beste Rainbow4kids sympathisanten, in mijn laatste nieuwsbrief heb ik jullie allen gevraagd om te helpen duimen voor mij!!! Blijkbaar heeft het geholpen want zaterdag 11 augustus hebben we met enkele vrienden de container gevuld!

Juli 2007 (download bijlage)
De grote stap is gezet! Op 29 juni heb ik afscheid genomen van mijn kleuters, directie, collega’s en mijn vertrouwde werkomgeving. Dat dit een emotionele dag ging worden had ik wel verwacht want ik had een vertrouwde deur dicht getrokken in Sint Pieters Leeuw en wat er achter de nieuwe deur in Kenia zal zitten blijft nog altijd een beetje een onbekende. Maar ik ben er klaar voor!!!!

Juni 2007 (download bijlage )
In de Erasmushogeschool te Brussel werd een module grenzen verleggen georganiseerd voor en door de studenten tweedejaars bachelor in het kleuter-, lager- en secundair onderwijs. Tijdens hun projectweek van 15 mei tot en met 25 mei 2007 werd ik uitgenodigd door mevrouw Griet Deknopper om mijn project: Rainbow4kids voor te stellen. Waarvoor nogmaals mijn oprechte dank.

April 2007 (download bijlage )
Beste sympathisanten van Rainbow4kids, ik ben tijdens de paasvakantie opnieuw enkele weken naar Kenia geweest om de vertrouwensrelatie met de leerkrachten daar nog een beetje te versterken. En het lijkt me aardig te lukken! Ik heb tijdens die periode weer heerlijke momenten beleefd en twee ervan zou ik heel graag met jullie delen.

April 2007 (download bijlage )
met dank aan vele scholen… (zie bijlage)

Februari 2007 (download bijlage )
Karibuni (= Welkom), dit waren de eerste woorden die Dany en ik hoorden toen we op 14 februari 2007 in Mombasa landden. Deze woorden, de speciale geur en de zwoele Keniaanse lucht gaven ons meteen weer dat zalig thuis-komen gevoel.

Januari 2007
Voorbereidingen voor het bestellen van een container, met de bedoeling deze in augustus 2007 daar te hebben. – Het online plaatsen van de website! – De eerste giften komen binnen (1000, 100, 50, 30, ….) dit is reeds een mooie start.

Januari 2007 (download bijlage)
Wat ben ik blij en dankbaar dat ik weer mijn ervaringen met jullie kan delen.

December 2006
Oprichting van de vzw Rainbow4kids – Opmaken van folders (dankzij de medewerking van Giedo Claes) – Opmaken van fotoboek (dankzij de medewerking van FOTO.com) – Reeds veel materiaal van allerlei mensen gekregen (boekentassen, kleren, …).

November 2006
Bezoek aan de scholen en eerste gesprekken met de directeuren. – Beslissing om de 3 schooltjes te steunen

Reageren is niet mogelijk