Vrijwilligers aan het woord

Vrijwilliger(s): Kathy en Stephanie

Hier zijn we dan. Na 5 dagen in Kenia te zijn, hebben we al heel wat beleefd. Doordat we nog geen internet gevonden hebben rond ons domein, is het niet mogelijk om altijd iets op onze blog te zetten. We zoeken naar een oplossing, want we willen jullie uiteraard op de hoogte blijven houden van al onze avonturen.
Nu zullen we onze week eens kort overlopen.
We vertrokken zondag om 14.00 u. richting Schiphol, om dan uiteindelijk om 21.40 u. de lucht in te gaan. Met onze dikke kleren aan, stapten we het vliegtuig binnen, maar eenmaal we aangekomen waren in Mombasa deden we die al snel uit. Doordat we nog het vliegtuig aan het bekijken waren, waren alle andere mensen verdwenen. Met als gevolg dat we onze weg kwijt waren. Het begon al goed. Enkele vriendelijke Kenianen wezen ons de weg, zodat we onze bagage konden halen. We werden opgehaald door een taxi en Katrien van Rainbow4kids, het project waar wij voor werken.
We kregen een korte rondleiding door Mombasa en al snel vielen onze monden open. We waren sprakeloos en wisten niet waar eerst te kijken. Alle mensen zwaaiden, lachten… naar ons.


Vrijwilliger(s): Christine

Boodschappen dus. Ook een aparte ervaring! Wij komen hier niets tekort, maar je moet wel weten waar je wat kan krijgen.
Heel dicht bij ons en de school vind je al tal van kleine stalletjes. Sommige zijn open, een paar planken en de waren daar op uitgestald – maar dan wordt ’s avonds wel alles opzijgezet.
Die verkopen vooral eigen geoogste groenten en fruit. Eerlijke producten, en dus niet steeds mooi van vorm en uitzicht. Maar wel lekker, en je ondersteunt er de lokale handel mee. Andere, meer permanente winkeltjes, zijn goed beveiligd met een metalen raamwerk. In het midden ervan een opening van zo’n halve vierkante meter: daardoor loopt de verkoop- en betaaltransactie. Wat je er kan kopen? De basisbenodigdheden voor een Keniaans huishouden: rijst, bonen, bloem, bakboter en olie, eieren, melk, suiker, zout, koffie… Daarnaast – zoals de snoepwinkeltjes bij ons – kauwgum, koekjes, snoepjes en ook sigaretten – per stuk! Je kan aan veel van die winkeltjes ook belkrediet kopen. Het bellen is hier goedkoop, en je kan kaartjes kopen met een code, die je dan op je GSM moet intoetsen. Heel gemakkelijk.

Meer info: http://christineinkenia.blogspot.com/


Reisverslagen: veel leesplezier…

2010:

2011:

2012:

2013: 

2016:

2017:

Reageren is niet mogelijk